Beskrivelse
Cremet espresso med stor krop. Noter af pekannød, karamel og mørk krydret chokolade. Denne espressoblend ligger solidt i midten af Kontra Coffee’s risteprofiler, med en fin balance af syre og bitterhed. Denne Kontra Espresso er en blanding af to forskellige kaffer. Denne espresso er mørkt ristet og er skabt med det formål, at den skal smage igennem mælkebaserede espressodrikke og stadig have både karakter og fylde. Den colombianske kaffe kommer fra farmen La Argentina i Colombia, i regionen Southwest Antioquia nær byen Sabanitas. Den 21ha store plantage ligger i højder mellem 1800-2050 meter over havets overflade. Den brasilianske kaffe kommer fra farmen Säo Silvestre. Den er beliggende i det nordlige Minas Gerais, som ligger i det sydøstlige Brasilien. Plantagen har bl.a vundet den internationale kaffekonkurrense “Cup Of Excellence”, hvilket er et stærkt bevis for de anstrengelser og den passion der produceres højkvalitetskaffe på i denne plantage. Kaffeblandingen består af: 50% Colombia – La Argentina og er en vasket kaffe. 50% Brasilien – Fazenda Säo Silvestre – Naturligt afpulpet ved tørring.
Historien bag KONTRA
Kontra Coffee er et danskejet kafferisteri med København som base. Risteriet blev grundlagt i 2005 og bag Kontra Coffee står garvede folk. Historien om Kontra Coffee handler om en ung mand på 20 år som fik et studiejob i en kaffebar på Nørrebro. Kurt skulle studere samfundsvidenskab, men tingene tog en uventet drejning, da han blev fascineret og så forelsket i kaffe, og hele kaffeverdenen fra træ til kop, at studiet blev droppet og i stedet brugte 6 måneder på at rejse rundt i Latin Amerika for at lære om kaffe og kaffetekniker– direktør Kurt Dalsgaard er en sand kaffepioner. For Kontra Coffee handler det om, altid at få kvalitet i koppen. Det betyder at Kontra Coffee er involveret hele vejen rundt om kaffen. Fra de grønne bønner bliver udvalgt, til de pakkes og bliver bragt til risteriet, og fra bønnerne ristes, blandes, opbevares, mærkes og transporteres og til kaffen er solgt til kaffeentusiasten med en anbefaling om bedste bryggemetoder. Intet er tilfældigt, heller ikke hvordan kaffenyderen vælger at tilberede kaffen. Kontra Coffee baserer succesen på værdier som god service, fleksibilitet, ristning i små batch og ved altid at bruge nogle af verdens bedste råvarer. Kontra Coffee er specialister og har specialkaffer fra hele verden, og bag kafferne ligger den gode historie om farmer, processer og bønnens unikke karakteristika. Hver bønne fortæller sin egen fortælling og det er ren magi! Hvad definerer den bedste kop kaffe? Det er helt individuelt og afhænger 100% af den enkeltes smag og vaner. Der findes tusindvis af muligheder indenfor sorter, blandinger, ristninger og variationer og der er ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det eneste Kontra Coffee altid insisterer på, at bønnen er af god kvalitet, og friskristet.