Beskrivelse
Sumatra Orang Utan kaffen er krydret og fyldig, med smagsnoter af peber, valnødder og bittersød chokolade. Kontra Kaffe har valgt at deltage i et projekt for at kæmpe for Sumatras truede orangutanger og deres overlevelse i regnskove, som er ulovligt logget. Det betyder at Kontra kaffe er forpligtet til at købe denne kaffe til en pris, der ligger væsentligt over markedsprisen. Orang Utan-projektet gør en stor forskel for kaffebønderne, ift. at bevare regnskoven, og naturligvis for at at redde orangutangerne fra udryddelse. Hver gang Kontra Kaffe køber et kilo Orang Utan kaffe, doneres mindst 1,5 € til Sumatras vilde orangutanger. Orang Utan-projektet hjælper kaffebønder med at operere på en bæredygtig og rentabel måde, uden at rydde regnskoven. Kaffen er ristet medium for at tilføje mere krop og sødme til koppen.
Origin: Aceh. Producer: Orang Utan coffee Growers. Højde: 1200-1600 meter over havets overflade. Forarbejdning: Naturlig Kaffen er tilgængelige i mindre mængder, afhængig af sæson og ristes i små portioner. Kafferne ristes så de bevarer de naturlige unikke karakteristika bedst muligt og leveres i 250 grams poser, således kaffen altid kan nydes med det fulde udbytte af de fine smagsnoter. Kaffen er velegnet til flg. bryggemetoder kaffemaskine, stempelkande og andre “pour over” bryggemetoder.
Historien bag KONTRA
Kontra Coffee er et danskejet kafferisteri med København som base. Risteriet blev grundlagt i 2005 og bag Kontra Coffee står garvede folk. Historien om Kontra Coffee handler om en ung mand på 20 år som fik et studiejob i en kaffebar på Nørrebro. Kurt skulle studere samfundsvidenskab, men tingene tog en uventet drejning, da han blev fascineret og så forelsket i kaffe, og hele kaffeverdenen fra træ til kop, at studiet blev droppet og i stedet brugte 6 måneder på at rejse rundt i Latin Amerika for at lære om kaffe og kaffetekniker– direktør Kurt Dalsgaard er en sand kaffepioner. For Kontra Coffee handler det om, altid at få kvalitet i koppen. Det betyder at Kontra Coffee er involveret hele vejen rundt om kaffen. Fra de grønne bønner bliver udvalgt, til de pakkes og bliver bragt til risteriet, og fra bønnerne ristes, blandes, opbevares, mærkes og transporteres og til kaffen er solgt til kaffeentusiasten med en anbefaling om bedste bryggemetoder. Intet er tilfældigt, heller ikke hvordan kaffenyderen vælger at tilberede kaffen. Kontra Coffee baserer succesen på værdier som god service, fleksibilitet, ristning i små batch og ved altid at bruge nogle af verdens bedste råvarer. Kontra Coffee er specialister og har specialkaffer fra hele verden, og bag kafferne ligger den gode historie om farmer, processer og bønnens unikke karakteristika. Hver bønne fortæller sin egen fortælling og det er ren magi! Hvad definerer den bedste kop kaffe? Det er helt individuelt og afhænger 100% af den enkeltes smag og vaner. Der findes tusindvis af muligheder indenfor sorter, blandinger, ristninger og variationer og der er ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det eneste Kontra Coffee altid insisterer på, at bønnen er af god kvalitet, og friskristet.